Recepti
Krem juha od kestena
20 ruj 2016 03:06:00
441 views

Sastojci:

  • 300 g kestena,
  • pola glavice crvenog luka,
  • 1 krumpir,
  • ulje,
  • vrhnje za kuhanje (ili obično domaće kiselo vrhnje),
  • sol, mljeveni papar
  • 1 žumanjak,
  • Peršin / kosani list

Priprema:

Poslužite s pečenim kruhom / Zagorska kora, Slavonski kruh, Heljdin kruh, Domaći sa sjemenkama
Kratko prokuhati pa dodati sol, papar i peršin.
Umiješati žumance s vrhnjem tedodati u juhu.
Na ulju propirjati  sitno kosani luk, dodati  vodu i sol. Kad prokuha, dodati kesten. Kuhati 20-ak minuta. Dodati krumpir izrezan na kockice. Kad omekša, poslije 30 min usitniti štapnim mikserom.
Kestene oguliti (dobro je malo ih prepeći) ili nabaviti već oguljene i propasirane.

Galerija slika
Nema slika u galeriji