Sezona je fašnika, a jedan od naših najomiljeniji i najprodavanijih proizvoda – od naših samih početaka prije više od 30 godina – bila je i ostala krafna s punjenjem od marelice. Jednostavna, ukusna, svježa i meka!
U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek je ostao vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.
Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer smo odlučili podijeliti naš recept, koji se sastoji od samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka.
Tvorac ove recepture dugogodišnja je djelatnica Pan-peka, teta Verica, koja je danas u mirovini. Prema njenoj recepturi godišnje se proizvede preko 10 milijuna krafni, potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih se plasira na tržišta kroz našu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije.
Od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!
SASTOJCI
KRAFNE se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina, te imaju 8 glavnih sastojaka:
- Fino domaće pšenično brašno TIP 550
- Šećer u prahu
- Kvasac
- Jaja
- Malo soli
- Vanilin šećer
- Voda
- Par kapi ruma
PRIPREMA
U izradi KRAFNI vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:
- Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka.
- Intenzivno miješati smjesu, umješavati masu tijesta do postizanja glatke strukture.
- Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama.
- Oblikovati tijesto u okruglice/loptice.
- Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h.
- Otkriti loptice kako bi se malo posušile.
- Peći u fritezi ili loncu sa svake strane.
- Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem).