Blagdanska pinca iz Pan-peka – ručno rađena, svježe pečena i neodoljiva

S omiljenim blagdanima pred vratima, vrijeme je da na stol iznesete uskrsnu pincu. Ručno rađena na dućanu, svježe pečena, mirisna, topla i neodoljivog okusa, Pan-pek pinca od 100 grama pravi je izbor za vaš blagdanski stol.

Tradicionalno se priprema u svim dijelovima Hrvatske, poznata je pod različitim imenima, uskrsna pogača, sirnica, pinca, a ovaj slatki kruh karakterizira specifičan rez škarama na vrhu.

Pinca se kroz povijest radila od bijelog brašna, jaja, šećera, mlijeka i masti, a za dodatni okus stavljale su se grožđice, ribana korica limuna ili naranče i rum. Naravno, za završni izgled pince, koju svi znamo i volimo, potrebno ju je zarezati škarama te posuti granuliranim šećerom.

Iako izgledom i sastojcima pinca djeluje kao relativno jednostavan kolač, njezina priprema zahtijeva nešto više truda, vremena i strpljenja te kvalitetan, iskušan recept.

Budući da je razdoblje Uskrsa za mnoge puno raznih obveza koje otežavaju pripremu i pečenje domaće pince, tu u pomoć stiže Pan-pek. Naše pince ne samo da su godinama omiljeni izbor brojnih obitelji, već ih u Pan-pek pekarnicama pečemo svježe, više puta dnevno. Ne stignete je ispeći sami, a ipak želite uživati u svježe pripremljenoj, mirisnoj, ukusnoj pinci?

Nema problema! Svratite u Pan-pek i kupite tek pečenu, mirisnu pincu od 100 grama zlatno žute boje s karakterističnim rezom i granuliranim šećerom za naljepši, najslasniji doživljaj omiljene uskrsne pogače. 

Pan-pek pincu od 100 g, ručno rađenu i svježe pečenu, možete kupiti u sljedećim poslovnicama:

Tržnica Savica, Lastovska 2a
Bukovačka cesta 25
Tržnica Dolac
Krešićeva 32, Borongaj
Lanište 24
Kneza Borne 16
Importanne centar, Trg Ante Starčevića
Krafneraj, Ilica 52
Josipa Marohnića 3, Hypo centar
Folnegovićeva 1a
Ozaljska 5
Paromlinska cesta 2a, Importanne centar
Frane Petrića 1
Masarykova 23
Savska cesta 13
Trg žrtava fašizma 9
Selska cesta 90b
Radnička 1a

Podijeli: