PRAVILA KOLAČIĆA

Automatsko prikupljanje osobnih podataka

U nekim slučajevima, Pan-pek  i njegovi pružatelji usluga koriste kolačiće, web oznake i druge tehnologije za automatsko prikupljanje određenih vrsta informacija kada nas posjetite online, kao i putem e-pošte koju možemo razmjenjivati.

IP adrese

IP adresa je broj dodijeljen vašem računalu svaki put kad pristupite internetu. Omogućuje računalima i poslužiteljima prepoznavanje i komunikaciju međusobno. IP adrese s kojih posjetitelji navodno potječu mogu se zabilježiti iz razloga sigurnosti IT sustava i dijagnostike. Te se informacije također mogu koristiti u agregiranom obliku za provođenje analize trendova i performansi web mjesta.

Kolačići

Pregled

Kolačići sadrže tekstualne datoteke koje uključuju određene informacije. Kada posjetite web mjesto https://pan-pek.talentlyft.com/jobs/prodavac-u-pekarnici-na-moru-mz-GxS/new  (“Web mjesto”), kolačići se pohranjuju na vaš uređaj (računalo, tablet, mobilni telefon ili bilo koji drugi uređaj povezan s internetom).

Kolačići omogućuju prepoznavanje vas prilikom posjeta web mjestu, što omogućuje personalizaciju vašeg iskustva. Kolačići obavljaju mnoge druge zadatke, kao što je olakšavanje učinkovite navigacije između stranica. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa koje vidite dok surfate.

Vrste kolačića

Postoje dvije glavne vrste kolačića ovisno o razdoblju za koje ostaju pohranjeni na vašem uređaju. Na temelju tog kriterija razlikujemo tzv. sesijske i trajne kolačiće.

  • Sesijski kolačići: Sesijski kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju samo dok je otvoren preglednik koji koristite i automatski se brišu prilikom njegova zatvaranja.
  • Trajni kolačići: Trajni kolačići ostaju pohranjeni i stoga se pristupa svaki put prilikom vaših sljedećih posjeta web mjestu, tijekom određenog vremenskog razdoblja koje može trajati dane, mjesece ili čak godine. Informacije o točnim razdobljima pohrane za različite kolačiće mogu se pronaći u nastavku.

Kolačići se dijele na kolačiće prvih strana i kolačiće trećih strana, ovisno o tome jesu li kolačići postavljeni od strane Web mjesta ili su postavljeni od strane druge organizacije. Kolačići trećih strana obično ne doprinose funkcioniranju web mjesta, već su namijenjeni izvlačenju informacija o vašem pregledavanju, preferencijama i sl. Web mjesto ne koristi nikakve kolačiće trećih strana.

Kolačići se također redovito dijele na različite vrste na temelju njihove namjene. Ta razlika je važna jer utječe na to jesmo li prema zakonu obvezni dobiti vaš pristanak za postavljanje i naknadni pristup informacijama pohranjenim u kolačiću.

U nastavku je sažetak kategorija kolačića integriranih na web mjestu, i kako vaš pristanak i postavke mogu utjecati na vaše iskustvo određenih značajki dok navigirate web mjestom:

  • Strogo potrebni kolačići: Strogo potrebni kolačići su bitni kako bi omogućili korisnicima kretanje po web mjestu i korištenje njegovih značajki, poput pristupa sigurnim područjima web mjesta. Ti se kolačići moraju omogućiti, inače web mjesto neće funkcionirati.
  • Kolačići performansi: Kolačići performansi su kolačići koji se koriste za prikupljanje podataka radi poboljšanja performansi web mjesta. Možete upravljati svojim pristankom za kolačiće performansi ažuriranjem postavki svog preglednika (često se nalaze u izborniku Alati ili Postavke vašeg preglednika) kako biste ne prihvaćali kolačiće.

U nastavku je popis vrsta kolačića korištenih na web mjestu:

Naziv

Vrsta

Namjena

Istek

.AspNetCore.Antiforgery. <random>

Strogo potrebni

Token kolačić za sprečavanje krivotvorenja zahtjeva prema drugom izvoru

Sesijski

 

tl_id

Performansni kolačić

Za praćenje posjeta jednog korisnika

12 mjeseci

 

tl_session_id

Performansni kolačić

Za identifikaciju pojedinačne korisničke sesije

20 minuta

 

ai_user

Performansni kolačić

Microsoft Azure postavlja ovaj kolačić kao kolačić za jedinstveni identifikator korisnika, omogućujući brojanje broja korisnika koji pristupaju aplikaciji tijekom vremena.

12 mjeseci

ai_session

Performansni kolačić

Ovo je jedinstveni anonimni identifikator sesije postavljen od strane softvera Microsoft Application Insights kako bi prikupio statističke podatke o upotrebi i telemetrijske podatke za aplikacije izgrađene na Azure oblaku.

1 sat

Ako većina preglednika automatski prihvaća kolačiće, možete odabrati hoćete li prihvatiti kolačiće putem postavki vašeg preglednika (često se nalaze u izborniku Alati ili Postavke vašeg preglednika). Također možete u bilo kojem trenutku obrisati kolačiće s vašeg uređaja. Međutim, imajte na umu da ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći u potpunosti doživjeti neke značajke web mjesta. Dodatne informacije o upravljanju kolačićima možete pronaći u pomoćnoj datoteci vašeg preglednika ili na web stranicama poput www.allaboutcookies.org.

Kolačići sami po sebi ne sadrže vašu adresu e-pošte, ali mogu sadržavati druge dijelove osobnih podataka.