Dnevno svježe pečena pinca u tvom Pan-peku

Svježe pečena, slasna i mirisna: zašto i vi trebate probati Pan-pek pincu!

U Pan-peku potražite slasnu, mirisnu uskrsnu pincu koju samo za vas pečemo svakog dana na licu mjesta!

Od vjesnika proljeća naviše volimo Uskrs, a sasvim je jasno i zašto – fini blagdanski stol s brojnim delicijama od kojih se najviše ističe ona, kraljica blagdanskog stola, uskrsna pinca.

Tradicionalno se priprema u svim dijelovima Hrvatske, poznata je pod različitim imenima, uskrsna pogača, sirnica, pinca, a ovaj slatki kruh karakterizira specifičan rez škarama na vrhu.

Pretpostavlja se kako je pinca prvi put rađena u Mletačkoj republici, kada su kolači i slastice još bili rezervirani za više slojeve društva ili samo za posebne prigode i blagdane, kakav je Uskrs.

Pinca se kroz povijest radila od bijelog brašna, jaja, šećera, mlijeka i masti, a za dodatni okus stavljale su se grožđice, ribana korica limuna ili naranče i rum. Naravno, za završni izgled pince, koju svi znamo i volimo, potrebno ju je zarezati škarama te posuti granuliranim šećerom. Iako izgledom i sastojcima pinca djeluje kao relativno jednostavan kolač, njezina priprema zahtijeva nešto više truda, vremena i strpljenja, jednako kao i kvalitetan,  iskušan recept.

Vjerujemo kako je razdoblje Uskrsa za mnoge od vas puno raznih obveza koje onemogućava pripremu domaće pince, a tu vam u pomoć može priskočiti Pan-pek. Naše pince ne samo da su već godinama omiljeni izbor brojnih obitelji, već ih od ove godine, u odabranim Pan-pek pekarnicama pečemo svježe, više puta dnevno. Ne stignete ju ispeći sami, a ipak želite uživati u svježe pripremljenoj, ukusnoj pinci? Nema problema, svratite u Pan-pek i kupite tek pečenu, mirisnu pincu od 100 grama zlatno žute boje s karakterističnim rezom i granuliranim šećerom za naljepši, najslasniji doživljaj omiljene uskrsne pogače.  

Pogledajte kako izgleda dio izrade svakodnevno svježe pečene Pan-pek pince:

A uz ovu jedinstvenu pincu,  u Pan-peku vas čeka i pakirana pinca od 270 grama s grožđicama, produljene trajnosti, koja je odličan izbor ako ste ljubitelj sušenog voća u kolačima ili želite razveseliti svoje bližnje najboljim uskrsnim desertom.

I naravno, ne morate čekati Uskrs kako biste uživali u najboljim pincama s potpisom Pan-peka! 

 

Dnevno svježe pečena pinca čeka vas u sljedećim Pan-pek prodavaonicama:
Lastovska 2a, Savica
Tržnica Dolac
Krešićeva 32, Borongaj
Lanište 24
Kneza Borne 16
Importanne centar
Folnegovićeva 1a
Ozaljska 5
Paromlinska cesta 2a
Masarykova 23
Savska cesta 13
Trg Žrtava Fašizma 9
Selska cesta 90b
Radnička 1a
Trg Slobode, Varaždin

Podijeli: