Jeste li probali preukusnu pinsu? Čeka vas u Pan-peku!

U Pan-peku vas čekaju čak tri različite vrsti pinsi – s mortadelom i pistacijom, s pršutom i s mozzarellom i rajčicom. Ova svojevrsna prethodnica pizze potječe iz starog Rima, a od pizze se razlikuje po tijestu, obliku i okusu. Svratite u Pan-pek i otkrijte svoj novi omiljeni brzi zalogaj!

Jeste li ikada čuli za pinsu? Radi se o prethodnici pizze, tradicionalnom talijanskom jelu koje se pripremalo u starom Rimu. Riječ pinsa dolazi od latinske riječi “pinsere” što znači rastezati, širiti. Pinsa izgledom podsjeća na focacciu, ovalnog je oblika i karakteristična po tome što se tijesto, za razliku od tijesta za pizzu, pritišće, potiskuje rukama dok se ne dobije željeni oblik. Podloga za pinsu je laganija od pizze, meka u sredini s hrskavim rubovima. 

U prošlosti se pinsa radila mješavine brašna i vode, s  dodacima kao što su ružmarin, maslinovo ulje i sol, a današnja pinsa, koja stječe sve veću popularnost izvan Italije, zapravo je moderna verzija tog starog jela, s novim sastojcima i načinima pripreme. Glavna razlika u odnosu na druga slična jela, osim mješavine brašna, jest dugo vrijeme dizanja tijesta, koje prije obrade stoji u hladnjaku, te je ono zato laganije i prozračnije.

Pinsu od sada možete probati i u Pan-peku. Za vas smo pripremili čak tri različite vrste pinse – mozzarella, mortadella i prosciutto. Pripremaju se na licu mjesta, svježe su i preukusne, mekane iznutra, hrskave prema rubovima, a okusi koje smo spojili osvojit će vas na prvu.

Pinsa Mortadella

Pinsa s pestom od pistacija, mortadelom, burratom stracciatella, sjeckanim pistacijima i listićima bosiljka je pravo malo gastro remek-djelo. Osnova je klasično pinsa tijesto, lagano i prozračno, ali s hrskavom korom, a kombinacija pistacije, mortadele i burrate jednostavno je neodoljiva i oduševljava i vizualno i okusom.

Pinsa Prosciutto

Naša druga pinsa naglašenijeg je okusa, a za to je zaslužan glavni sastojak – pršut. Nadjevena je umakom od rajčice, mozzarellom, pršutom, cherry rajčicama, rukolom i Grana Padano sirom i predstavlja klasični talijanski specijalitet koji oduševljava svojom harmonijom okusa i tekstura. Ne sumnjamo da ćete složiti čim ju probate!

Pinsa Mozzarella

Za ljubitelje klasičnih okusa tu je naša pinsa mozzarella. Na tijesto za pinsu složili smo mozzarellu, cherry rajčice, dodali pesto i listove bosiljka, ispekli i dobili jednu od najomiljenijih talijanskih delicija. Naizgled jednostavni okusi savršeno se spajaju i prožimaju te ćete u njima uživati sa svakim okusom.

Pan-pek pinsa idealan je obrok u pauzi za ručak ili u bilo kojem dijelu dana kada želite konkretniji, a istovremeno ne pretežak obrok. Potražite već danas u svim Pan-pek prodajnim mjestima!

Podijeli: