Čeka vas u najbližem Pan-peku, topla, hrskava, puna sočnog punjenja, ručno rađena prema tradicionalnoj recepturi. Omiljena kasnoljetna delicija koje se ne možemo zasititi!
Kraj ljeta i početak jeseni vrijeme je kada je na jelovniku mnogima omiljena buča! Mi u Pan-peku koristimo ju za izradu prefine bučnice, koju ručno pripremamo, punimo, rolamo i pečemo.
Iako se najčešće priprema u i vezuje za sjever Hrvatske, ova slana savijača punjena sirom i ribanom bučom danas je omiljena delicija u svim krajevima zemlje, ali i šire. Možete se potruditi i pripremiti ju sami, a možete pribjeći i malom triku i slasnu bučnicu, ručno rađenu i nadjevenu, baš kako su radile naše bake, kupiti u najbližem Pan-peku.
Zašto je naša bučnica neodoljiva? Tajna je u načinu pripreme.
Tijesto (brašno, voda, ulje, jaja, sol) se zamijesi i ručno podjeli u manje komade koji se premazuju uljem i onda odmaraju neko vrijeme.
Na stolu koji je prekriven stolnjakom tijesto se zatim ručno razvlači do potrebne veličine. Na krajeve tijesta se nanosi nadjev (svježi sir, buča, kiselo vrhnje, ulje, jaja… ), preko nadjeva se ručno prebacuje komad tijesta i bučnica se na kraju cijela zarola pomoću stolnjaka.
Dobivene „rolade“ režu se na komade, ručno prebacuju u lim za pečenje, premažu kiselim vrhnjem i naša bučnica spremna je za pečenje i zatim jedenje.
Ako ste ljubitelji ove poznate delicije ili se želite počastiti finom, sočnom, hrskavom savijačom, svratite u najbližu Pan-pek poslovnicu i uživajte u našoj ručno rađenoj bučnici. U slast!